{ "title": "Amarant Tohumu", "image": "https://www.tohum.gen.tr/images/Amarant-Tohumu-89.jpg", "date": "19.01.2024 21:45:06", "author": "Nuray sağır", "article": [ { "article": "Amarant Tohumu; diğer adı horozibiğidir ve yüksek oranda protein içerir. Amarant tohumunun, altmıştan farklı türü bulunmaktadır. Genelde kahverengi ya da açık kahve tonlarında ve haşhaş tohumu büyüklüğünde olan bir bitkidir. Amarant tohumunun, kırmızı, yeşil ve altın rengi çiçeklere sahip çeşitleri bulunmaktadır. Amerika kıtasındaki yerli halk olan İnka ve Aztekler tarafından çok değer verilerek kullanılmış bir bitkidir. Amarant tohumunun, sihirli güçleri olduğuna inanılmıştır yerli halk tarafından. Amerika, Nepal, Peru ve Meksika tarafından üretilmektedir. Amarant tohumu, sebze olarak da kullanılmaktadır. Ispanak benzeri yapraklara sahiptir ve kurutularak saklanabilmektedir.

Amarant Tohumu İçeriği; Arginin, histidin izolösin, linoleik asit, lösin Lisin, metiyonin, oleik asit, palmitik asit, fıtosteroller, triptofan, treonin içermektedir. Ayrıca içerisinde B2 vitamini, B9 vitamini, bakır, magnezyum, Demir, kalsiyum, fosfor, çinko ve potasyum vardır.

Amarant Tohumu Faydaları Nelerdir?
Amarant Tohumu Kullanım Şekli

Amarant tohumu, hava geçirmeyen bir cam kavanoz içerisinde 6 ay kadar saklanabilir. Buğday unu ile eşit miktarda karıştırıp ekmek hamuru yapılabilir. Haşlayarak salatalara eklenebilir.
" } ] }