{ "title": "Anason Tohumu", "image": "https://www.tohum.gen.tr/images/anason-tohumu.jpg", "date": "19.01.2024 08:04:08", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Anason tohumu, anason maydanozgiller familyasına ait, 50 santim kadar boylanabilen, beyaz renkli çiçeklere sahip bir bitkinin tohumudur. Temmuz ve Ağustos aylarında toplanan bitki aromatik yapısı sayesinde rakı gibi alkollü içeceklerin içerisinde sıkça kullanımı gerçekleşmektedir. Anason tohumu direkt olarak ya da çay şeklinde tüketilebilir.

Anason Tohumunun Faydaları Nelerdir?
Anason Tohumu Çayı Nasıl Yapılır?

1 çay kaşığı anason tohumu havanda dövülerek toz haline getirilir. 1 su bardağı kaynamış suya eklenir. Kaynayan su ocaktan alınarak 10 dakika kadar demlenmesi beklenir. Demlenme süresi tamamlandıktan sonra içilmeye başlanabilir. Uyku yapıcı etkisi olduğundan dolayı gece yatarken içilmesi tavsiye edilmektedir.

Anason Tohumunun Yan Etkileri Nelerdir?

Anason ve tohumunun yan etkilerini kanıtlayacak bir bilimsel çalışma bulunmamaktadır. Tüketimi genel anlamda güvenli kabul edilse de bilinçsiz ve aşırı tüketim nedeniyle bazı yan etkilere yol açabilir. Hiper tansiyonu olan ve ilaç kullanan kişiler için tavsiye edilmemektedir. Anne sütünü arttırıcı etkisi olduğu düşünülse de yeterli araştırma bulunmadığından dolayı olası riskler için emzirme, gebelik döneminde kullanımından kaçınılmalıdır.
" } ] }