{ "title": "Dekalp Mısır Tohumu Çeşitleri", "image": "https://www.tohum.gen.tr/images/Dekalp-Misir-Tohumu-Cesitleri-48.jpg", "date": "18.01.2024 23:34:51", "author": "Handan özkahraman", "article": [ { "article": "Dekalp mısır tohumu çeşitleri, mısır tohumunun birçok çeşidi bulunmaktadır. Dekalp markası adı altında bulunan mısır tohumu çeşitlerinden birkaç tanesini sayabiliriz. Bunlardan bazılarını, silajlık mısır tohumu, ana ürün mısır tohumu, 2. Ürün mısır tohumu, ana ürün tr, adı altında toplamak mümkündür.

Dekalp mısır tohumu çeşitleri nelerdir?

C955: Silajlık bir mısır tohumudur ve strese son derece yardımcıdır. Bu mısır tohumu, değişken havaya ve toprak yapısına ve de susuzluğa duyarlı olabilmektedir. Mısır tohumunun hasadında, tohumu yeşil tutmak, bir hafta önceden suyu kesmemek ve hasat zamanını geçirerek kurutmamak, hasadı susuz bırakmamak, verimli olmasında çok faydalı olmaktadır. Bu ürünün yerleştirme alanları, Marmara, Karadeniz, Akdeniz ve Egedir. 124 gün içerisinde hasat gerçekleşir. Hayvan yemi olarak kullanılmaktadır. Kök ve gövde yapısı çok güçlüdür. Enine 14-16 cm, boyuna ise 42-45 cm arasında koçan sıra sayısı değişim göstermektedir. Bitki boyu oldukça uzundur.

DKC6590: Rutubet oranını çok hızlı üzerinden atar. Bu özelliği sayesinde 2. Ürün olarak ve ara ürün olarak tercih edilmektedir. Koçan oranı bakımından oldukça yüksek çeşitler arasındadır. Su tutma kapasitesi yüksek olduğundan, suyu sevmesi de olağandır. Orta ve ağır derecede topraklarda çokça performans gösterebilmektedir. Marmara, Akdeniz, Karadeniz, Ege bölgelerinde yetiştirilmektedir. 114 gün içerisinde oluşmaktadır. Kullanım alanı dane olarak görülür. Hasatta yeşil kalma olasılığı çok yüksektir. Stres koşullarına toleransı, sıcak stresine toleransı, yatmaya toleransı, kök hastalıklarına toleransı ve yaprak hastalık toleransı çok yüksektir.

DKC6630: Sıcak stresine ve kök hastalıklarına stresi bakımından çok toleranslı bir bitki tohumudur. Her tip toprak çeşidinde üretimi sağlanabilmektedir. Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz bölgelerinde yetiştirilmektedir. Hasadın olgunlaşması 150 günü bulabilmektedir. Verim yönünden mükemmel bir yere sahiptir. Kullanım alanı dane olarak belirtilmektedir.

DKC6724: Bumısır tohumu da toprak seçmeyi gerektirmeden her toprakta rahatlıkla ekilebilmektedir. Dane olarak kullanılmaktadır. Yaprak hastalık toleransı, kök hastalık toleransı, yatmaya toleransı, stres koşullarına karşı toleransı oldukça gelişmiştir ve yüksek seviyededir. 150-155 gün içerisinde olgunluğa erişmektedir. Ana ürün mısır tohumu olarak görülmektedir.

DKC6315: Olum grupları arasında en verimli çeşide sahip olan bu mısır tohumu, serin bölgelerde 2. Ürün olarak ekilmesi önerilmektedir.

Sadece Karadeniz bölgesinde ana ürün olarak yetiştirilmektedir. 2. Ürün olarak ise Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetiştirildiği görülmektedir. Dane olarak kullanılmaktadır. Sıcak bölgelerde 135 gün, serin bölgelerde ise 150 gün hasat olgunluğuna ulaşmaktadır. Verim stabilitesi yönünden oldukça iyi durumdadır.

DKC6442: Ara ürün olarak üretilmektedir. Silajda kalite değerlerine önem verilir. İşletme ve yetiştiriciler için yüksek verimlilik gösteren mısır tohumu çeşididir. Karadeniz ve Akdeniz bölgelerinde ana ürün olarak yetiştirilmektedir. Marmara, Akdeniz, Ege, Karadeniz bölgelerinde ise 2. Ürün olarak yetiştirilebilmektedir. Silaj olarak kullanılmaktadır. 100 gün içerisinde hasat edilebilmektedir. Bitki boyu uzundur ve koçan sıra sayısı, enine 15 cm olarak görülür. Kök hastalıklarına, yatmaya, sıcak stresine, stres koşullarına karşı toleransı oldukça yüksektir. Silaj kalite yönünden bir numaradır.

DKC6751: bu mısır tohumu çeşidi, gövde ve sağlam kök yapısı, dane kalitesi bakımından çok önemli rol oynamaktadırlar. Yüksek verimlilik göstermektedir. Kök hastalıklarına, yatmaya, sıcak stresine ve stres koşullarına karşı oldukça dayanıklıdır.
" } ] }