{ "title": "Fesleğen Tohumu", "image": "https://www.tohum.gen.tr/images/feslegen-tohumu.jpg", "date": "21.01.2024 05:49:07", "author": "Harun DEMİR", "article": [ { "article": "Fesleğen tohumu, yetişkin boyutta olan fesleğen bitkilerinden elde edilen, son derece faydalı ve şifalı bir tohumdur. Fesleğen bitkisi, soğuk ortamlara karşı son derece dayanıklı olduğundan, özündeki maddeler de insanların bağışıklık sistemini güçlendirmeye ve dinç kalmasına yardımcı olmaktadır. Hem şifalı bir ürün olarak kullanıldığı gibi, baharat olarak da kullanılabilmektedir.

Fesleğen Tohumunun Faydaları Nelerdir?
Bunların dışında fesleğen tohumu; depresif durumların ortadan kaldırılmasında, aşırı sinirsel gerginliklerde, uykusuzluk problemlerinde de etkili bir şifalı bitkidir.

Fesleğen Tohumunun Kullanımı

Fesleğen tohumu ve fesleğenin diğer kısımları hem kurutularak baharat şeklinde hem de demlenerek çay şeklinde tüketilebilir. Her iki kullanımda da tüm bu faydaları görmek mümkündür. Fesleğen tohumu demlenerek tüketilecekse; bir tatlı kaşığı oranında fesleğen tohumu bir çaydanlık içerisinde 20 dakika kadar demlenir. Demlenen tohumların suyu günde iki kez içilir. Düzenli olarak alındığı taktirde tüm faydaları görülür. Diğer bir kullanım şekli ise yemeklerde baharat olarak kullanımıdır. Fesleğen tohumu, eğer yemeğe koku ve tat vermek için kullanılacaksa, kuru tohumlar bir havanda dövülerek toz haline getirilir ve bir tatlı kaşığı kadar yemeğe katılarak karıştırılır.
" } ] }