{ "title": "Keten Tohumu", "image": "https://www.tohum.gen.tr/images/keten-tohumu.jpg", "date": "21.01.2024 02:50:10", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "Keten tohumu, keten bitkisine ait olan tohumlar yaklaşık 50-100 santim uzunluğuna sahiptir. Akdeniz iklimini seven bitkinin uç kısımları sivri yapraklara sahiptir. Mavi renkte hoş çiçekleri vardır. Yazın meyve vermeye başlar ve verdiği meyvelerin yanında iki adet tohumu olur. Keten tohumu sağlık açısından faydalı bir bitki olduğundan halk arasında yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. İçeriğinde farklı mineral ve vitaminler barındırmaktadır. C, E ve K vitaminleri bakımından zengin olduğu gibi, magnezyum, bakır, demir, kalsiyum ve omega-3 yağ asitleri bakımından da iyi bir kaynaktır. Özellikle kilo vermek isteyenlerin yaygın bir şekilde tükettiği bitkilerden biridir. Farklı yağlı tohumlar gibi fazla kalori içermemektedir. 100 gr kadar keten tohumu günlük gereksinimin %27'sini karşılayıcı özelliktedir. İçerisinde sağlık adına yararlı olan birçok diyet lifi bulunmaktadır. İçeriğinde yer alan vitamin ve mineraller sayesinde vücudu başta kanser olmak üzere daha pek çok hastalığa karşı korur.

Keten Tohumunun Faydaları Nelerdir?
Keten Tohumunun Zararları Nelerdir?
Keten Tohumu Nasıl Kullanılır?

Keten tohumunun tüketimi oldukça kolaydır. 2 su bardağı suyun içine, 1 yemek kaşığı kadar havanda iyice dövülmüş keten tohumu eklenir. Suya eklenen toz şeklindeki keten tohumu suyun içinde 10 dakika kadar kaynatılır. Ocaktan alınarak soğumaya bırakılır. Soğuyan karışım içilebilir. Hazırlanan çayın içine zencefil, karanfil ya da tarçın eklenebilir.
" } ] }