{ "title": "Lahana Tohumu", "image": "https://www.tohum.gen.tr/images/Lahana-Tohumu-87.jpg", "date": "19.01.2024 12:31:30", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Lahana tohumu: Lahana hemen hemen herkesin severek tükettiği bir bitkidir. Vücuda birçok faydası bulunmaktadır. Vücudun ihtiyacı olan birçok vitamin ve mineral değerlerini bünyesinde barındıran lahana tohumdan elde edilen bitkiler arasında yer almaktadır. Ülkemizde lahana sarma yemeklerinde, kapuska olarak, etli bir şekilde, salatalarda ve daha birçok yemek çeşidinde kullanılmaktadır. Oldukça lezzetli olan lahana yüksek oranda folat, demir, potasyum ve magnezyum mineralleri içermektedir. Ayrıca C ve K vitamini de yüksek oranda içeriğinde bulundurmaktadır. Lahana tohumu özellikle büyük tarlalar şeklindeki arazilerde yetiştirilerek sofralarımıza ulaşmaktadır.