{ "title": "Manolya Tohumu", "image": "https://www.tohum.gen.tr/images/Manolya-Tohumu-63.jpg", "date": "18.01.2024 22:21:59", "author": "Esin Irmak", "article": [ { "article": "Manolya tohumu, organik madde açısından zengin, orta nemliliği olan ılıman iklimlerde yetişir. Bu ılıman bölgelere örnek olarak Kuzey Amerika'nın güney bölgeleri gösterilebilir. Ülkemize bakacak olursak Karadeniz ve Marmara kıyılarında yetişmektedir. Uzunlukları 30 m kadar olabilir. Yaprakları yaz kış yeşildir. Güzel kokulu çiçekleri temmuz, ağustos ayları arasında açar. Tohumlarının olgunlaşması ise eylül ve kasım aylarına dayanır.

Manolya tohumu zahmetsizdir. Eğer aşırı rüzgârlara maruz kalmazsa çok çabuk gelişir. Gece yapraklarının sulanması şeklindeki bakımı seven bir bitkidir. Çapalanmayı seven bir bitki değildir bu nedenle sürekli dibinin havalandırılıp gübrelenmesini gerektirmez. Büyük baş hayvan gübresinde çok rahat gelişebilmektedir. Güvercin gübresi kireçli olduğundan pek iyi gelişemeyebilir. Çiçek açtırmak istenirse potasyumlu gül gübresi de kullanılabilir.

Manolya bakımı yapılmadığı zaman yerden dallı yetişmektedir. Çok fazla gelişen ve geliştiğinde dal uzunluğunun çok fazla olduğu bir bitkidir. Hava kirliliğine dayanıklı bitkilerdir.

Manolya türleri iki ana gruba ayrılabilir
Manolya tohumunun 3 üretim şekli vardır
" } ] }