{ "title": "Ot Tohumu", "image": "https://www.tohum.gen.tr/images/ot-tohumu.jpg", "date": "19.01.2024 04:07:07", "author": "Saliha Özkan", "article": [ { "article": "Ot tohumu, Ülkemizde hayvan beslenmenin olmazsa olmazlarının başında gelir. Geviş getiren hayvanların ana besin kaynağı otlardır. Hayvanların normal yaşamlarını sürdürebilmeleri için ot, çayır yemeleri çok önemlidir. Ülkemizde birçok insanların geçim kaynağı hayvancılıktır. Bir hayvancılık işletmesinde ekonomik yem sağlamada ilk başvurulacak kaynak yem bitkisi üretimi olmalıdır.

Kaba yemler, hayvan sağlığı açısından çok önemlidir. Kaba yemsiz beslenen hayvanlar çabuk hastalanır. Hayvancılık ile uğraşan kişiler, yem bitkileri de gereken önemi vermelidirler ve bunun için de gerekli tarım alanları için yeterli yeri ayırmalıdırlar. Hayvansal üretimde, diğer koşulları nedenle iyi olursa olsun yetersiz beslenme sonucunda hayvansal üretim kesinlikle istenen düzeye ulaştırılamaz. Türkiye hayvancılığın en önemli sorunu, kaba yem sorunudur. Kaba yemler içerisinde en çok öneme sahip yem silajdır. Yetiştirmekte olduğumuz hayvanlarımızdan daha sağlıklı et ve süt ürünleri alabilmemiz için tükettikleri ot ve yemler çok önemlidir.

Silajın faydaları nelerdir?
Türkiye'de en çok ekimi yapılan ot tohumları
Sıralamış olduğumuz ot tohumları her türlü iklim ve toprak çeşitlerine uyum sağlar. Kurağa ve soğuğa dayanıklı bitki türleridir. Bu otlar besleyici protein oranı yüksek ve mineral maddelerce zengindir. Orta Anadolu bölgesin'de bu otlar için en uygun mevsim ilkbahar'dır. Sulu arazilerde bu otlar ilkbahardan itibaren biçilmeye başlanır. Kuru arazilerde ise bu otlar hızla büyümeye başlar. İlkbahar yağışları devam ettiği müddetçe düzenli biçimde otlamaya gelir. Kurak sıcak aylarda büyümesi durur.
" } ] }