Tere Tohumu, ülkemizde yetişen ve pahalı olmayan doğal bir bitkidir. Vücudun ihtiyacı olan direncin tamamını tek kendi başına verebilen tere tohumu son derece faydalı olan şifalı bitkiler arasında en önde gelen bitki türlerinden bir tanesidir. Tere tohumu genellikle ekilerek yeşil bitki elde edilerek tüketilmektedir. Ancak tere tohumu kullanımı tere otu kadar kullanılmaktadır ve bir o kadarda faydalıdır. Tere tohumunun büyüklüğüyaklaşık susam çekirdeği büyüklüğü kadardır. Tere tohumu rengi ise koyu kırmızıdır, acımsı bir tada sahiptir.
Tere Tohumu Faydaları Nelerdir?
Tere tohumu vücut direncini artırır.
Tere tohumu sigaranın zararlarını azaltmaktadır.
Tere tohumu hafızayı güçlendirme özelliğine sahip olduğu söylenmektedir.
Tere tohumu metabolizmayı hızlandırdığı için, kilo vermeye yardımcı olur.
Tere tohumunun cinsel gücü artırma özelliği vardır.
Tere tohumu kabızlığı önlemede çok etkilidir.
Tere tohumu emziren annelerin, sütünü artırır.
Tere tohumu çiğnenerek yenildiği takdir de iyi bir balgam sökücüdür.
Tere tohumu aynı zamanda öksürük, boğaz ağrısı ve baş ağrısı tedavisi için önemli bir yoldur.
Tere tohumu kandaki hemoglobin oranını yükseltir. Bu nedenden dolayı anemiyi azaltmak için tere tohumunun tüketimi uygundur.
Tere tohumu kan şekerini düşürmektedir.
Tere tohumunun içeriğinde bulunan A ve E vitaminleri kansere karşı koruyucu özelliği sahiptir. Bu nedenden dolayı tere tohumunun tüketilmesi uygun olur.
Tere Tohumu Kimler Kullanamaz?
Tiroitleri fazla bir şekilde çalışan hastaların kesinlikle tere tohumu kullanmaması gerekmektedir. Çünkü tere tohumu tiroitleri olduğundan daha çok çalıştırır.
Ülser hastası olan kişiler kesinlikle tere tohumu kullanmaması germektedir. Çünkü tere tohumu ülseri arttırıcı özelliğe sahiptir.
Gaz rahatsızlığı olan kişiler tere tohumunu kullanmamalıdırlar. Çünkü tere tohumu gaz yapıcı özelliğe sahiptir.
Tere tohumu nasıl tüketilmelidir?
Tere tohumu bal ile karıştırılarak yenilebilir ve üzerine sıcak su içilir. Tadı lezzetli olmadığından dolayı bu şekilde tüketilmesi daha iyi olur. Mesela 1 tatlı kaşığı tere tohumunu 1 kaşık balla karıştırılarak tüketilebilir.
Baldan başka tere tohumu yoğurda da karıştırılarak da tüketilebilir.
Şunu unutmamak gerekir ki her şeyin fazlası zararlıdır. Bundan dolayı tere tohumu da dengeli bir şekilde tüketilmelidir.