{ "title": "Yağlı Tohumlar", "image": "https://www.tohum.gen.tr/images/yagli-tohumlar.jpg", "date": "19.01.2024 21:37:47", "author": "ismail veske", "article": [ { "article": "Yağlı Tohumlar; İnsan beslenmesinde kalori oluşturan yiyeceklerin önemli bir rolü vardır. Günlük olarak ortalama 3000 ve 3500 kalori alan bir insan organizması için bu enerjiyi sağlayabilecek en önemli olan yiyecek grubunu yağdan meydana gelir. Yağlar, protein ve karbonhidratlarla birlikte beslenmenin üç ana grubundan biridir. Beslenmede kullanılan yağlar ihtiva ettikleri doymuş ve doymamış yağ asitleri miktarına nazaran kalite derecesine ayrılırlar. Doymuş olan yağ asitlerinin düşük olması kalp ve damar rahatsızlıkları ve kolesterol tehlikesinin düşürülmesi maksadı için tercih edilir.