Amarant Tohumu
Amarant Tohumu; diğer adı horozibiğidir ve yüksek oranda protein içerir. Amarant tohumunun, altmıştan farklı türü bulunmaktadır. Genelde kahverengi ya da açık kahve tonlarında ve haşhaş tohumu büyüklüğünde olan bir bitkidir. Amarant tohumunun, kırmızı, yeşil ve altın rengi çiçeklere sahip çeşitleri bulunmaktadır. Amerika kıtasındaki yerli halk olan İnka ve Aztekler tarafından çok değer verilerek kullanılmış bir bitkidir.
Amarant tohumunun, sihirli güçleri olduğuna inanılmıştır yerli halk tarafından. Amerika, Nepal, Peru ve Meksika tarafından üretilmektedir. Amarant tohumu, sebze olarak da kullanılmaktadır. Ispanak benzeri yapraklara sahiptir ve kurutularak saklanabilmektedir.
Amarant Tohumu İçeriği; Arginin, histidin izolösin, linoleik asit, lösin Lisin, metiyonin, oleik asit, palmitik asit, fıtosteroller, triptofan, treonin içermektedir. Ayrıca içerisinde B2 vitamini, B9 vitamini, bakır, magnezyum, Demir, kalsiyum, fosfor, çinko ve potasyum vardır.
Amarant Tohumu Faydaları Nelerdir?- Kanser hastalığına iyi gelir,
- Antioksidandır,
- Yüksek oranda protein içerir,
- Tahıllar arasında en yüksek lif oranına sahiptir,
- Kolesterolü düşürür,
- Kilo almayı engeller,
- Kan şekerini dengeler,
- Kanser hücrelerinin büyümesini engeller,
- Diş ağrısını geçirir,
- Ateşi düşürür,
Amarant Tohumu Kullanım Şekli
Amarant tohumu, hava geçirmeyen bir cam kavanoz içerisinde 6 ay kadar saklanabilir.
Buğday unu ile eşit miktarda karıştırıp ekmek hamuru yapılabilir. Haşlayarak salatalara eklenebilir.
19.01.2024 21:45:06
Amarant Tohumu ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|