Fesleğen Tohumu
Fesleğen tohumu, yetişkin boyutta olan fesleğen bitkilerinden elde edilen, son derece faydalı ve şifalı bir tohumdur. Fesleğen bitkisi, soğuk ortamlara karşı son derece dayanıklı olduğundan, özündeki maddeler de insanların bağışıklık sistemini güçlendirmeye ve dinç kalmasına yardımcı olmaktadır. Hem şifalı bir ürün olarak kullanıldığı gibi, baharat olarak da kullanılabilmektedir.
Fesleğen Tohumunun Faydaları Nelerdir?- Fesleğen tohumu, düzenli olarak tüketildiğinde vücudun dingin kalmasına yardımcı olur ve sakinleştirici bir etki yapar.
- Enerji verici özelliği vardır. Günlük yorgunluklar için birebirdir.
- Yemek yeme problemi olanlar için iştah açıcı özelliği vardır.
- Hazımsızlık sorunu yaşayanların bu derdine çare olmaktadır.
- Kronik öksürük rahatsızlığının engellenmesine yardımcı olur.
- Yorgunluktan kaynaklı baş dönmesi, halsizlik gibi rahatsızlıkların giderilmesinde etkilidir.
- Ağız içinde oluşan pamukçuk, uçuk gibi yaraların iyileştirilmesinde solüsyon görevi görür.
- Arıya karşı hassas olanların doğal ilacıdır. Arı sokmalarında arı zehrinin etkisini azaltarak kişiyi rahatlatır.
- Fesleğen tohumunun çayı bağırsak gazlarının giderilmesine yardımcı olur
- Fesleğen tohumu ile yapılıp saça uygulanacak olan karışımlar saç köklerinin kısa sürede güçlenmesini sağlar.
- Fesleğen tohumu kullanılarak üretilmiş selülit yağları diğer ürünlere nazaran iki kat daha etkilidir.
Bunların dışında fesleğen tohumu; depresif durumların ortadan kaldırılmasında, aşırı sinirsel gerginliklerde, uykusuzluk problemlerinde de etkili bir şifalı bitkidir.
Fesleğen Tohumunun Kullanımı
Fesleğen tohumu ve fesleğenin diğer kısımları hem kurutularak baharat şeklinde hem de demlenerek çay şeklinde tüketilebilir. Her iki kullanımda da tüm bu faydaları görmek mümkündür. Fesleğen tohumu demlenerek tüketilecekse; bir tatlı kaşığı oranında fesleğen tohumu bir çaydanlık içerisinde 20 dakika kadar demlenir. Demlenen tohumların suyu günde iki kez içilir. Düzenli olarak alındığı taktirde tüm faydaları görülür. Diğer bir kullanım şekli ise yemeklerde baharat olarak kullanımıdır. Fesleğen tohumu, eğer yemeğe koku ve tat vermek için kullanılacaksa, kuru tohumlar bir havanda dövülerek toz haline getirilir ve bir tatlı kaşığı kadar yemeğe katılarak karıştırılır.
21.01.2024 05:49:07
Fesleğen Tohumu ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|