Karanfil Tohumu
Karanfil Tohumu, hemen her toprakta yetişen bir bitkidir. Karanfil tohumu yiyeceklere aroma ve koku vermek için ayrıca yemeklerdeki çeşniyi arttırmak için mükemmel bir besin kaynağıdır. Ayrıca karanfil tohumunu birçok bitkisel karışımla birlikte hazırlanarak hastalık ve rahatsızlık durumunda tam bir şifa kaynağı haline gelmektedir. Karanfil tohumunu taze iken toplayıp güneşte kurutup karanfil çayını hazırlayabilirsiniz.
Boğaz ağrısı ve soğuk algınlığına çok iyi gelen karanfil çayını dilerseniz ıhlamur veya çubuk tarçınla da aromasını zenginleştirerek hazırlayabilirsiniz. Karanfil tohumunun yağını elde edebilir, böylelikle kremini evde hazırlayabilirsiniz.
Karanfil Tohumu yağından eklem ağrısı, romatizması ve ağrısı olan kişilerin karanfil tohumu yağını sürerek kullanması ağrı oluşan bölgede kan dolaşımını hızlandırarak ağrının dağılmasını sağlamaktadır. Karanfil tohumunun en bilindik faydası ise iktidarsızlığa iyi gelmesidir. Karanfil tohumunun özellikle çiçek kısımları kopartılıp hakiki doğal balla karıştırılması iktidarsızlık problemi çeken kişiler üzerinde etkisi vardır. Ayrıca karanfil tohumunun köklerini kaynatıp içmek de ishal problemi yaşayan kişiler üzerinde etkilidir. Karanfil tohumu kökü mide rahatsızlığı ve bağırsak bozukluğu ve şikâyeti yaşayan kişiler üzerinde çok etkilidir.
Karanfil Tohumu Faydaları Nelerdir?- Bağırsakları rahatlatarak gaz söktürür.
- Kalbin ve hafızanın güçlenmesini sağlar.
- Yemeklerde kullanıldığında iştah açar.
- Yoğun ve keskin aroması sayesinde ağız kokusu, sarımsak, sigara ve soğan gibi kokuları bastırır.
- Bağışıklık sistemini güçlendirerek vücut direncini artırır.
- Karanfil tohumu balgam söktürür.
- Mide bulantılarına ve kusmaya iyi gelir.
- Ateş düşürür.
- Hazmı kolaylaştırarak mideye ve göğse genişlik verip rahatlatır.
- Beden ve zihne uyarı göndererek yorgunluğu ve stresi azaltır.
- Ağrıyan dişin üzerine koyulduğu zaman diş ağrısını keser. Antiseptik olduğu için mikropları da öldürür. Cinsel isteği arttırır.
- Öksürüğü keserek boğaz enfeksiyonlarına karşı korur. Bu nedenle kış çaylarının içinde mutlaka karanfil de bulunur.
Karanfil Tohumu Çimlendirme Yöntemi
Karanfil Tohumlarını çimlendirmek için öncelikle bir müddet su içinde bekletin. Daha sonra tohumları suyun içinden çıkararak nemli bir bez veya nemli bir pamuk içinde sarın. Böylelikle bir süre sonra karanfil tohumunda çatlama oluşacak ve filizlenmeye başlayacaktır. Daha sonra karanfil tohumunun filizine zarar vermeden dikmek istediğiniz yere dikkatlice dikin. Toprak kurudukça periyodik olarak sulayabilirsiniz. Karanfil tohumu filizlenmesi için mutlaka suda bekletilmesi gerekir.
Soğuk Algınlığı İçin Karanfil Çayı Nasıl Yapılır?
Karanfil çayını hazırlamak için, Öncelikte bir demlik suyu ocağın üzerine alın kaynatın. Daha sonra kaynayan suyun üzerine bir tutam ıhlamur, 5-6 adet karanfil tohumu ve bir adet çubuk tarçın ekleyerek ocağın altını kapatıp 5-10 dakika kadar demlenmesini bekleyin. Demlendikten sonra sıcak olarak tüketin. Karanfilin yoğun aroması sayesinde boğazınızın yumuşadığını ve vücut direncinin arttığını göreceksiniz. Ayrıca bu çay sayesinde bağışıklık sisteminiz güçlenerek yorgunluk ve halsizliğiniz ortadan kalkacaktır.
21.01.2024 08:52:26
Karanfil Tohumu ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|