Bitki tohumlarından yağ elde etme sürecinde hangi bitki türlerinin seçilmesi gerektiği konusunda ne düşünüyorsunuz? Yüksek yağ içeriğine sahip tohumların tercih edilmesi önemli mi, yoksa tohum kalitesi ve tazeliği de aynı derecede mi dikkate alınmalı? Ayrıca, soğuk ve sıcak presleme yöntemleri arasında hangisinin daha avantajlı olduğu konusunda ne gibi görüşleriniz var? Özellikle besin değerlerinin korunması açısından soğuk preslemenin avantajları dikkat çekiyor. Bu konuda deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz?
Bitki tohumlarından yağ elde etme sürecinde hangi bitki türlerinin seçilmesi gerektiği konusunda ne düşünüyorsunuz? Yüksek yağ içeriğine sahip tohumların tercih edilmesi önemli mi, yoksa tohum kalitesi ve tazeliği de aynı derecede mi dikkate alınmalı? Ayrıca, soğuk ve sıcak presleme yöntemleri arasında hangisinin daha avantajlı olduğu konusunda ne gibi görüşleriniz var? Özellikle besin değerlerinin korunması açısından soğuk preslemenin avantajları dikkat çekiyor. Bu konuda deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz?
Cevap yaz