Marul Tohumu Türleri ve Özellikleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Marul Tohumu Türleri ve Özellikleri

Marul tohumu, Marul bir salatanın olmazsa olmazıdır yaz kış marul olmadan bir salata düşünemiyorum. Son günlerin diyet yemeği yağsız tuzsuz salata tabi bu sağlıklı beslenmeyi ve kilo vermeyi düşünenler için. Çoğumuza göre yemek masasının kraliçesidir salata. Hangi yemeğin yanına yakışmaz ki hemen hemen bütün yemeklerin yanında tüketiyoruz. Ama günümüzde sağlıklı meyve, sebze bulmak bir hayli güç oldu meyve, sebze yetiştiriciler bu işten daha fazla para kazanmak için yani albenisi fazla olsun kocaman kocaman marullar olsun diye çeşitli gübreler kullanmaktalar. Buda insan sağlığına oldukça zararlı. İşte tamda bu yüzden ben kendi balkonumda küçük saksılar içerisinde marul tohumu alıp kendim yetiştiriyorum. Hatta ilk yetiştirdiğim maruldan tohum aldım ikinci marulların tohumunu bile kendim elde ettim. Nasıl mı?

İlk olarak bir aktardan marul tohumu aldım. Siz bunu İnternetten de sipariş verebilirsiniz. Marul tohumlarını ıslattığım bir bezin arasına sardım ve serin bir yerde beklemeye bıraktım. Daha kolay çimlenmesini sağlaması için. Daha sonra genişçe bir saksıya kırmızı toprak ve yanmış hayvan gübresini karıştırıp doldurdum ve toprağı düzeltip 5 santim derinliğinde küçük arklar yaptım. Islak bezde beklettiğim tohumları yapmış olduğum arkların içine serptim daha sonra arkların kenarındaki toprakla üstlerini kapattım yaklaşık 5-6 santim kalınlığında. En üstüne de çok az miktarda yıllanmış saman serptim ve suladım. Sulama işleminde direk suyu dökmeyin suyun tazyiki toprağı kaldırır ve tohumlar dışa çıkar. Azar azar suyu serperek sulayın ve son olarak da saksının üstüne streç film kapattım. Bir hafta sonra marullar çimlenmeye başladı 1,5 2 aya kalmadı ben marulları tüketmeye başladım.

Ekmiş olduğumuz maruldan nasıl tohum alırız. Marullar büyüyünce içlerinden en gösterişli olanı koparmıyoruz. Birden fazla maruldan tohum alacak isek aralarında 35 40 santim boşluk olması lazım. Yolunmayan marullar bekledikçe göbek kısımlarından büyüyüp çiçek açacaktır. Açan bu çiçekleri sabredip dalında kurumaya bırakın. Kuruyan çiçekleri avucunuzda ovalayın. Daha sonra iri delikleri olan bir elek de eleyerek posasını üste kalmasını tohumunun ise alta geçmesini sağlayın. Bir başka sefere ekmek için marul tohumu elde etmiş oldunuz. Elde ettiğiniz marul tohumlarını bez bir keseye koyup kuru bir yerde muhafaza ederseniz küflenip bozulmasına engel olmuş olursunuz.

Marul Tohumu Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

Çok Okunanlar

Çiya Tohumu Yan Etkileri

Çiya Tohumu Yan Etkileri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yonca Tohumu Türleri ve Özellikleri

Yonca Tohumu Türleri ve Özellikleri

Arı Otu Tohumu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Arı Otu Tohumu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Kişniş Tohumu Türleri ve Özellikleri

Kişniş Tohumu Türleri ve Özellikleri

Yağlı Tohumlar Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Yağlı Tohumlar Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Tütün Tohumu Ekiminin Yapıldığı Yerler?

Tütün Tohumu Ekiminin Yapıldığı Yerler?

Biberiye Tohumu Türleri ve Özellikleri

Biberiye Tohumu Türleri ve Özellikleri

Biberiye Tohumu, Latince adı rosmarinus officinalis'dir ve deniz nemi anlamına gelmektedir. Çünkü biberiye genellikle deniz kıyısında yetişmektedir. Biberiye, antik Romal�[...]

Sarımsak Tohumu Ekim Zamanı

Sarımsak Tohumu Ekim Zamanı

Sarımsak tohumu, ekim zamanı bütün Türkiye'de yaklaşık olarak aynı aylarda ve aynı mevsimlerde yapılır. Senede iki kez ekim yapılabilir.Sarımsak tohumu kökeni Batı A[...]

Tohum Çeşitleri Nelerdir?

Tohum Çeşitleri Nelerdir?

Tohum Çeşitleri; Hakkında bilgi vermeden önce tohum nedir bunu bilmek gerek; tohum genellikle bazı depolanmış gıdalar ile tohum kabuğu denilen bir örtü içine küçük e[...]

Kayın Mantarı Tohumu Kütüğe Aşılama

Kayın Mantarı Tohumu Kütüğe Aşılama

Kayın mantarı tohumu, Sizin için hazırladığımız bu makalede ülkemizde bol miktarda kırsal alanda bulunan kavak ağaçlarını değerlendirerek sizde kendi çapınızda am[...]

Nane Tohumu Nasıl Alınır?

Nane Tohumu Nasıl Alınır?

Nane tohumu: Nane birçok yemekte, salatada ve sade olarak tüketilen bir bitkidir. Hem lezzetli hem hoş kokulu hem de sağlığa faydalıdır. Yaz aylarında taze olarak kış ay[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6