Anason Tohumu Anason tohumu, maydanozgiller (Apiaceae) familyasına ait, yaklaşık 50 santimetre boylanabilen, beyaz renkli çiçeklere sahip bir bitkinin tohumudur. Temmuz ve Ağustos aylarında toplanan bu bitki, aromatik yapısı sayesinde rakı gibi alkollü içeceklerin içerisinde sıkça kullanılmaktadır. Anason tohumu direkt olarak ya da çay şeklinde tüketilebilir. Anason Tohumunun Faydaları Nelerdir?
Anason Tohumu Çayı Nasıl Yapılır? 1 çay kaşığı anason tohumu havanda dövülerek toz haline getirilir. 1 su bardağı kaynamış suya eklenir. Kaynayan su ocaktan alınarak 10 dakika kadar demlenmesi beklenir. Demlenme süresi tamamlandıktan sonra içilmeye başlanabilir. Uyku yapıcı etkisi olduğundan dolayı gece yatarken içilmesi tavsiye edilmektedir. Anason Tohumunun Yan Etkileri Nelerdir? Anason ve tohumunun yan etkilerini kanıtlayacak bir bilimsel çalışma bulunmamaktadır. Tüketimi genel anlamda güvenli kabul edilse de bilinçsiz ve aşırı tüketim nedeniyle bazı yan etkilere yol açabilir. Hipertansiyonu olan ve ilaç kullanan kişiler için tavsiye edilmemektedir. Anne sütünü artırıcı etkisi olduğu düşünülse de yeterli araştırma bulunmadığından dolayı olası riskler için emzirme ve gebelik döneminde kullanımından kaçınılmalıdır. Anason Tohumunun Ekstra Faydaları Anason tohumunun yukarıda belirtilen faydalarına ek olarak, sindirim sistemi sağlığını destekleyici ve antioksidan özelliklere sahip olduğu bilinmektedir. Ayrıca, anasonun içerdiği anetol maddesi nedeniyle antifungal ve antibakteriyel özellikler taşıdığı da çeşitli çalışmalarda gösterilmiştir. Bu nedenle, anason tohumu, doğal bir sağlık destekleyici olarak çeşitli alanlarda kullanılabilmektedir. |